Hozzávalók:
- 2 doboz gombakonzerv
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 fej lila hagyma
- majonéz (bolti, vagy sk. kevert)
A gombát lecsepegtetem, negyedelem.
A meggybefőtt levét leöntöm (megiszom).
A hagymát kockára vágom.
Ezt mind összekeverem, ráöntöm a majonézt, és kész. Jót tesz neki, ha a hűtőben érleljük egy-két órácskát, de az se baj, ha nem.
Mese a recepthez:
Életem első, és egyben utolsó síeléséhez kapcsolódik a recept. Ritka alkalom, amikor befűznek egy társasútra, ez volt a második (az első Taskent-Szamarkand-Bukhara, ennek is voltak gasztronómiai vonatkozásai, majd egyszer, ha jó kedvem lesz leírom, egyik címszó a kolera lesz).
No de visszatérve a síeléshez, a harmadik napon adtam fel, mert minden nagyon csúszott, leginkább én, minden testrészemen. Ekkor átkeltem a francia hegyvidéken, mert az egyik csomagomat egy tőlünk negyedik falucskában szorgosan síelő buszos útitárs kiszálláskor magáénak tekintette, nekem viszont nem volt tiszta bugyim (sem).
Gyalog indultam, valahogy a buszok nem jártak napközben, a második falunál feladtam, bekértem magam egy fogadóba, hívattam egy taxit, végre hazaértem, és ettől kezdve naponta főztem 12 fős baráti társaságunknak (magamra meg mostam).
A recept a társaság egyik tagjától származik, hogy eredetileg honnan, az már örökre rejtély marad.
In Memoriam Kálmán.
2 megjegyzés:
szia!
látom kitetted a linkemet. igazából sosem gondoltam volna, hogy valaki vevő lesz a sületlenségeimre:) köszönöm szépen!
Szeretettel köszöntelek, mint első kommentelőt a blogomban. A tiedbe beleolvasgattam, tetszett, különösen a japán nyúltenyésztő-tejbegríz-muffin háromszög:)
Megjegyzés küldése